Busrejser & Ture

Lowkey rejser sammen

Der er intet som en rejse sammen, der får et par til at komme tættere. At være sammen hele tiden og opleve fælles ting. Det er noget I altid vil have sammen. De fælles oplevelser som det første kys, den første rejse, de første alting er det som fæstner sig i hukommelsen og som giver livet værdi.

Det er blevet billigt at rejse med fly. Tanken om at hele verden ligger for ens fødder inden for 24 timer er fascinerende. Men hvis I kun tænker i fart, spænding, oplevelser og underholdning. Så misser I en vigtig pointe. Tosomhenden. At rejse som par. At rejsen sammen skal være i et tempo, hvor I kan være med – og det handler om at fordybe sig – i hinanden – og ikke altid det udenom. Derfor er det oplagt at undersøge hvad det betyder når det gælder oplevelser-for-2.dk

Oplevelser for to

Skal I virkelig lære hinanden at kende er tog eller busrejser en helt anden måde at rejse på. Her er der tid til at snakke sammen om det der farer forbi udenfor. Der er tid til at lægge planer sammen omkring hvor I skal hen – hvad I vil se og spise. Om livet . og hvilke drømme I har.

Nogle hænger stadig fast i tanken om at rejse med bus er besværligt og pladsen er trang. At det går langsomt er rigtigt, men det er jo hele pointen. Busserne er til gengæld langt behageligere end både tog og fly. For medmindre du flyver på Business Class, så er flysæderne ikke bygget til menesker over 1.60. I tog sidder man ikke superbehageligt. Til gengæld har tog en særlig charme. Her skærer jernbanen sig gennem bjerg og skov, mark og små ældre landsbyer. Med både tog og bus kan må få tosomheden igen.

Busrejser hvor skal turen går hen

Men hvor kan I rejse hen med bus og hvilke selskaber kan I bruge. Først og fremmest er det om i vil have bus fra København eller bus fra jylland. Der kan nemlig være forskel på pris og udbud på ture. Dernæst er der selve rejsemålet. Tyskland med byer som Hamborg, Lübeck, Berlin, Flensborg og München – hvis I vil længere mod syd – helt oplagte. Husk at I taber lidt tid i selve byen med bus, men vinder en masse tid helt sammen om planlægning og hygge. Der er udtryk, der hedder at “rejse er at leve”, som altid bliver brugt når det gælder rejser. Men udtrykket “at elske mens du lever” er næsten bedre med de langsomme rejser sammen. For her er der tid til at opleve hinanden samtidig med omgivelserne kommer til jer. I et tempo, hvor der rent faktisk er tid til at tale om den lille landsby I passerer. Der er tid til at vende det finurlige tag og sjove vinduer i bygningerne. Tid til at nyde skovens dybe stille ro og bjergene storhed.

Husk brillerne når du skal ud og rejse

Bus til Paris

En kæreste tur til Paris kræver enten en lang tur eller mange små. Langt største delen tager flyet og nyder Byernes by sammen. Men en bus eller togtur vil tage jer gennem historien fra de flotteste og grummeste sider. Her er stop gennem grænselandet mellem Tyskland og Frankrig, hvor to verdenskrige har sat sine spor og mindesmærker. Det er godt at man i krig og kærlighed kan sætte perspektiv på sit liv.

Bus ud i Europa

Der er masser af rejsemål i Europa der kan nås hurtigt med bus. Det er oplagt med Tyskland, Polen, Frankrig, Belgien og England. Her kommer I relativt hurtigt frem og der er meget at se undervejs. Der er også længere ture. Det er skønt hvis I har en lang rejse sammen og stoppe undervejs og nyde seværdighederne. Så bliver en lang bustur til Rom krydret med stop i Berlin og München eller i Bern – eller måske allesammen. Så kan I prøve de kulinariske oplevelser og mærke hvordan I går fra det nordiske køkken til de sydlandske køkken. Det er noget af en rutsjetur, når turen går gennem Tysklands lidt anderledes køkken med fokus på og trang til lidt tungt kød og lidt syrlige tilbehør.

Prøv en rejse med bus

Her finder du en liste over de busselskaber der er anmeldt her på siden. Listen er fra 2020 og vil blive opdateret løbende.

Du finder rejser fra

 • Egons
 • Centrum turist
 • Gislev rejser
 • Hafnia rejser
 • Klingenberg rejser
 • MidtBus Jylland
 • Nilles rejser
 • Papuga
 • Riis rejser
 • Silkebus
 • Sun Tours
 • Todbjerg Busser
 • Vitus Rejser

Listen bliver hele tiden længere som vi anmelder de respektive selskaber.