Busrejser & Ture

Rejs med hele familien

Drømmer du om at tage ud og rejse med hele din familie inkl. de mindre medlemmer? Så er der nogle helt enkelte ting, du bør være opmærksom på. Det kan være livsbekræftende at dele oplevelser og minder sammen med dem man har kærrest og også netop derfor, er det ekstra vigtigt, at vi passer godt på os selv og hinanden, når vi rejser.  

Rejser man med bus, tog eller bil er det ekstremt vigtigt, at der er styr på sikkerheden. En sikkerhedssele er selvfølgelig et rigtigt godt sted at starte, men har du små børn med i bilen, er en autostol en aboslut nødvendighed. Læs videre her, hvis du ønsker at højne sikkerheden for dig selv og familien på jeres rejse. 

Gå ikke ned på udstyr 

Er dit barn under 135cm høj skal det fastspændes i en autostol. Der findes mange forskellige varianter og udgaver af autostole, heriblandt de fremadvendte og bagudvendte. Rejser du og din familie i vinterperioden, er det også vigtigt, at du investerer i en såkaldt kørepose.  

En kørepose vil holde dit barn trygt og varmt under kørslen. Har du ikke erfaring med autostole og køreposer kan du læse mere om dem her https://autostol.dk/blog/koerepose-til-autostol/.  

Hvilken autostol skal du vælge? 

Det er ikke ligegyldigt, hvilken autostol du vælger. En autostol skal nemlig tilpasses barnets vægt, alder og højde for at sikre barnet på bedst mulig vis. Det er heller ikke ligegyldigt, om du vælger de såkaldte, fremadvendte eller bagudvendte autostole, da der også er markant forskel på disse to.  

Undersøgelser viser, at bagudvendte autostole er 5 gange så sikre som fremadvendte. Dette skyldes blandt andet, at en bagudvendt autostol vil være beskyttet af forsædet, og placeres dit barn på bagsædet, vil det samtidigt heller ikke forstyrre din kørsel.  

De fleste vælger at investere i fremadvendte autostole, da disse typisk vil være billegere og fylde mindre. Dette anbefaler vi dog ikke, da sikkerhed ikke er noget, vi må gå på kompromis med.  

Din bil, dit ansvar 

Alle autostole medfølger specifikke instrukser til montering. Det er meget vigtigt, at du læser disse nøje igennem, da en korrekt montering af autostole, kan være afgørende for dit barns sikkerhed.  

Som bilens fører, er det dit ansvar, at barnet og bilens resterende passagerer, er spændt ordenligt fast. Derudover er den generelle sikkerhed selvfølgelig også dit ansvar. Det vil sige, at når du kører bil, skal du forblive koncentreret, holde hænderne på rettet og øjnene på vejen. Dette er ultimativt den sikreste måde du undgår et uheld på.