Busrejser & Ture

Hvad skal du lave på busturen?

Der er mange gode og sjove lege man kan gå i gang med på en bustur, hvad end det er en bustur til Sydeuropa el. den lokale busrute fra stationen til din bopæl. I denne artikel vil jeg komme med nogle gode ideer til hvad du kan lave på en bustur.

Nyd naturen

Måske er du så heldig at den bustur du skal på køre igennem naturskønne omgivelser og derfor kan du bare læne dig tilbage og nyde udsigten. Måske vil du endda få øjnene op for noget du ellers ikke ville have med alt det fokus vi som regel har på vores smartphones.

Kombinér evt. det at nyde naturen med en lille leg jeg kalder “Jeg se noget…”, hvorefter man skal sige en farve og så skal en anden gætte hvad man så/ser.

Leg en ordleg

Tager du busturen sammen med en så kan i passende lege en ordleg som der er masser at tage af. Det kunne være land, by, pige, dreng el. legen hvor en vælger en kategori (f.eks. bilmærker) og så skal man skiftes til at sige et indtil ingen kan flere.

Du kan også lege den samme leg med rimord. Her skal en starte med at sige et ord, hvorefter den anden skal sige et ord der rimer på det ord og så skiftes man indtil en ikke kan rime længere. Til den leg kan i evt. finde facit og inspiration i Danmarks største rimordbog: hvad-rimer-på.dk.

Snak med en fremmed

Bussen er som regel fuld af fremmede mennesker du ikke kender og som ikke kender dig, men måske kunne i have noget at snakke om.

Sidder du ved siden af en du kender, så skader det i hvert fald ikke at dyppe tæerne og spørge om et eller andet. Måske får du en ny ven?

Børneunderholdning – syng sange

Børn vil gerne underholdes på en bustur, men busturen kan for nogle også være underholdning nok i sig selv. Er den ikke det, så prøv med en af ovenstående lege el. syng en sang.

Det vil være oplagt med verdens mest populære børnesang: Hjulene på bussen, som du kan finde teksten til her.

Nu håber jeg du har fået noget god inspiration til underholdning på busturen.