Busrejser & Ture

En guide til bedre sikkerhed på rejsen

Det er ikke altid let at være sikker på rejsen, men der er nogle ting, du kan gøre for at øge din sikkerhed. En af de vigtigste ting er at have en rejseforsikring. Dette vil hjælpe dig med at dække eventuelle udgifter, hvis du bliver syg eller kommer til skade på din rejse.

Husk din rejseforsikring

Rejser du uden for landets grænser, er det en god idé at have en rejseforsikring. En rejseforsikring dækker ofte skader, der opstår under din ferie – både skader på dig selv og skader, du eventuelt forvolder på andre. Derudover kan en rejseforsikring også dække ødelagt bagage eller afbrudt rejse.

Læs mere og sammenlign priser på rejseforsikringer på Forsikringsam.dk.

Brug en VPN på offentlige netværk

For at undgå, at dine personlige oplysninger bliver stjålet på et offentligt Wi-Fi-netværk, bør du altid bruge en VPN (Virtual Private Network). Med en VPN kan du kryptere din internetforbindelse, så ingen uvedkommende kan aflure dine data. Du kan f.eks. bruge NordVPN, der er en af de førende VPN-udbydere.

Læs mere på vpnhero.dk, der har anmeldt og udvalgt de bedste VPN tjenester til dansk brug.

Brug sund fornuft

Når det kommer til sikkerhed på rejsen, er det altid bedst at bruge sund fornuft. Hold øje med din bagage, vær forsigtig med hvem du taler med og lad være med at gå alene på steder, du ikke føler dig tryg ved. Mange rejsesikkerhedsproblemer kan undgås, hvis du bare bruger din sunde fornuft. F.eks. bør du aldrig tage dine værdigenstande op i offentligheden eller lade dem ligge uden opsyn.

Hæv penge hjemmefra

Især hvis du rejser til lande, hvor kontanter stadig bruges i stor stil er det vigtigt at hæve penge hjemmefra. Det kan være svært – og dyrt – at hæve penge i udlandet, så det er bedst at have kontanter med fra starten.

Tag backup af dine data

Hvis du har vigtige dokumenter eller andre filer med på din rejse, så husk at tage backup af dem. Dette kan gøres enten ved at gemme dem online (f.eks. via Dropbox) eller på en USB-stik. Hvis du gemmer dem online, skal du huske at logge af, når du er færdig, så ingen uvedkommende kan tilgå dine data.

Og husk så også at nyde din rejse, naturligvis.

Som den svenske rejseguru Resakris siger: at rejse er at leve.