Busrejser & Ture

Mini get away – 3 gode måder at se en by på en dag

Hvis du ikke har tid til mere end en forlænget weekend så læs med her. For du kan nemlig sagtens se en by på et par dage.

For nogle af os er det ikke altid muligt at holde en hel uges ferie på en destination, selvom vi egentlig gerne vil nå at se det hele.

Det kan også være at du har et par indeklemte dage imellem arbejde eller lignende og gerne vil have det bedste ud af dit ophold i en given storby.

Og indrømmet – du kan selvfølgelig ikke nå at se det hele, men du kan komme omkring langt mere end du tror. Vælg den klassiske sightseeing bus der er designet til netop dette formål, spring på en helikopter og se byen på en halv times tid eller sejl afsted på den hyggelige kanalrundfart hvis du er til det mere langsomme.

Den klassiske – Sightseeing bussen

Nogle vil måske mene at det der med at betale for at sidde i en sightseeing bus det er total kliche og endda en turistfælde. Det er ikke den holdning vi har her.

En bustur er en nem og meget afslappet måde at få set en by, samtidig med at du får en god introduktion til de ting du ser. Det er selvfølgelig ikke på busturen at du får tips om de små gemte perler eller de nye små restauranter i det næste up and coming område, men det har du jo så til gengæld tid til bagefter.

Den hurtige – Helikopterturen

En ret oplagt og måske lidt overset mulighed er at tage en helikoptertur. Det kan du i langt de fleste større byer og herhjemme er der virkelig mange steder på både fastlandet og øerne hvorfra du kan springe på en helikopter tjek helikopterture.dk hvor du kan finde en god oversigt over helikopterture i Danmark. En tur tager alt fra 15 min til en times tid og der kan du altså nå at se virkelig meget.

Den hyggelige – Kanalrundfart

Det er selvfølgelig ikke alle byer der har kanaler eller ligger ud til noget vand. Men i de byer hvor det er tilfældet, så er en tur i kanalerne en super hyggelig og smart måde at se mange af byens vartegn og de forskellige kvarterer.

Der findes mange små udbydere som gør en dyd ud af at skabe personlige ture, men du kan også bare springe på de helt klassiske og få en behagelig indføring i byens historie mens du kan læne dig tilbage og bare nyde det.

Hvis du gør brug af en af ovenstående, så har du tilmed tid til at finde de gode spisesteder, eller bruge tid på egen hånd i de områder som tiltaler dig mest – og når du skal videre, så ved du at du har været det meste omkring og kan sætte en ny by på landkortet.